
TEKİN; bu antep fıstığı çeşidi çok kaliteli olup, yazı, çok uzun ve sıcak olan bölgelerde yetişir. Daha çok Gaziantep ilimizde görülür.
BARAK YILDIZI; antep fıstığı çeşitlerinden en erken olgunlaşan çeşittir.Yeşil ve koyu içlidir. Yazı kısa süren, daha çok yaylalarda yetişir. Gaziantep ilimizde ağustos ayının ilk haftalarında olgunlaşır.
KIRMIZI ;Eylül ayının başlarında olgunlaşan bu çeşit, kalite olarak uzun çeşitleri yakındır. Yaz ayının kısa sürdüğü yerlerde yetişir.
HALEBİ; Eylül ayının ortalarında olgunlaşan bu çeşit, çok kaliteli olmasına rağmen, verimi düşüktür.
UZUN; Antep fıstığı çeşitlerinden, ülkemizde oldukça yaygın ve çok miktarda yetişen bu tür, Eylül ayı ortalarında olgunlaşmaktadır. Kalite bakımından ise orta düzeyde, verim bakımından ise oldukça yüksektir.
OHADİ; antep fıstığın çeşitlerinden en geç olgunlaşan çeşittir. Kalitesi Siirt çeşidinden daha iyi olur. Ancak ağaç gelişimi düşük olduğu için verimi de düşük olmaktadır.
SİİRT; Antep fıstığı türlerinden en kalitelisi olarak kabul edilir. Kuru ve sulu yetiştirme koşullarına bakıldığı zaman, uzun türüne göre daha çok verimlidir. Siirt çeşidi hemen her yıl ürün vermektedir. Dışarıya da satılan bu tür bir yıl tam, bir yıl ise yarım ürün vermektedir. Kırmızı ve Halebi çeşitlerine göre daha çok ürün elde edilir.